Heb jij je uurtarief als zzp’er in de zorg al bepaald? En welk uurtarief is gebruikelijk? In dit artikel gaan wij dieper in op het gemiddelde uurtarief die wordt gehanteerd in de zorg. Het uurtarief van een zzp’er in de zorg is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Lees snel verder voor meer informatie.
Wat is het gemiddelde uurtarief als zzp’er in de zorg?
Als zzp’er in de zorg bepaal jij je eigen uurtarief. Er zijn veel verschillende functies in de zorg en dat vraagt om diverse vaardigheden en kennis. Hierdoor kan het uurtarief wat verschillen. Een Helpende Niveau 2 heeft bijvoorbeeld een lager uurtarief dan een Verpleegkundige Niveau 6. Dit heeft te maken met het niveau en de behaalde diploma’s.
Gemiddeld zit het uurtarief van een Helpende rond de €35 euro en van een Verpleegkundige richting de €47. Maar zoals al hierboven benoemd is, is dit afhankelijk van het niveau van de zorgverlener en bij welke opdrachtgever je aan de slag gaat. Dit tarief is inclusief je reiskosten.
Verschil zelfstandige en loondienst
Zzp’ers in de zorg hebben een hoger uurtarief dan zorgverleners in loondienst, maar zzp’ers moeten ook met andere zaken rekening houden. Zo moeten zzp’ers zelf sparen voor pensioen, worden ze niet doorbetaald bij ziekte of vakantie en (bij)scholing krijgen ze niet vergoed vanuit de werkgever.
In loondienst krijg je maandelijks een vast bedrag uitbetaald, terwijl dit als zelfstandige de ene maand meer kan zijn dan de andere maand. Daarnaast kan je als zzp’er onderhandelen over je tarief en heb je de vrijheid over je agenda.
Wil je meer informatie over uurtarieven als zzp’er in de zorg? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.
Ben je op zoek naar flexibel werk of een opdracht in de zorg? Dan ben je bij Zorg Gericht aan het juiste adres. Onze opdrachtgevers in de zorg zijn regelmatig op zoek naar zzp’ers. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, expertise en ervaring maken wij al snel een match.