Goede verzuimbegeleiding in de zorgsector

Iedereen is wel is ziek, maar wat als het verzuim van jouw medewerker lang aanhoudt? De werkdruk op collega’s en de leidinggevende neemt toe en hierdoor kan belangrijk werk blijven liggen. Een goede, actieve en correcte verzuimbegeleiding in de zorg is van essentieel belang. Een inefficiënte aanpak van verzuim kan namelijk leiden tot hoge (extra) kosten, frequent verzuim en een verzuimcultuur waarbij ook gezonde medewerkers overbelast raken en uitvallen. Reden genoeg om maatregelen te nemen tegen verzuim binnen jouw zorgorganisatie.

Werkomgeving en verzuim

Een fijne werkomgeving heeft grote invloed op de verzuimcijfers van medewerkers. Tevreden medewerkers verzuimen maar liefst de helft minder in vergelijking met hun ontevreden collega’s. Het werkklimaat vormt hierbij een cruciale factor. Werknemers die regelmatig lange uren maken, hard werken en erg snel werkzaamheden uitvoeren, blijken gemiddeld vaker en langer afwezig te zijn dan collega’s voor wie dit niet geldt. Een stimulerende, ondersteunende en positieve werkomgeving kan niet alleen het welzijn van de medewerkers verbeteren, maar ook hun betrokkenheid vergroten en het verzuim drastisch verminderen.

Verzuimbegeleiding via Zorg Gericht

Wil jij een betrokken partij hebben die al jouw verzuimvraagstukken begrijpt en kan oplossen? Dan is Zorg Gericht de juiste keuze voor jouw zorgorganisatie. Onze toegewijde verzuimconsultants staan dicht bij jouw organisatie en zijn vastbesloten om de optimale oplossing te vinden voor jouw verzuimuitdagingen.

Benieuwd naar onze aanpak? We komen graag persoonlijk bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken en te laten zien hoe wij het verschil kunnen maken voor jouw team. Neem vandaag nog contact op.

Zorg Gericht – Weet Wat Werkt.