Wat is RPO?

Recruitment Process Outsourcing of te wel RPO is een strategische aanpak waarbij een externe partij de volledige of gedeeltelijke verantwoordelijkheid voor het recruitmentproces van een organisatie overneemt. Bij Zorg Gericht bieden we op de maat gemaakte RPO diensten aan die zijn ontworpen om de unieke behoeften van zorginstellingen te vervullen. Wat zijn de voordelen van RPO?

Efficiëntie, snelheid, kwaliteit en tijd

Onze dienstverlening RPO zorgt ervoor dat vacatures snel en efficiënt worden ingevuld door ons gespecialiseerde teams die vacatures schrijven, cv’s screenen, sollicitatiegesprekken voeren en het gehele proces tot aan de aanname begeleiden. Dit vermindert de doorlooptijd van wervingsprocessen aanzienlijk, wat cruciaal is in een sector waar personeelsgebrek gelijk invloed heeft op de zorgverlening. Door interne teams te versterken met gekwalificeerd en gemotiveerde medewerkers, stijgt de continuïteit en de kwaliteit van de zorg. De vermindering van de werkdruk voor vaste personeelsbezetting zorgt voor minder burn outs onder zorgverleners en verhoogt de patiënttevredenheid. Door het wervingsproces uit handen te geven, komt er meer waardevolle tijd en middelen vrij voor directe zorgverlening en andere kernactiviteiten

Employer Branding

Onze RPO strategie richt zich onder andere op het verbeteren van de employer branding binnen zorginstellingen door de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid te vergroten. Dit bereiken we door strategische marketing en het gebruik van social media en door de ‘werkbij pagina’ te optimaliseren. Onze experts met uitgebreide ervaring in de zorgsector, positioneren de organisatie als een aantrekkelijke werkgever. Hierdoor wordt duidelijk wat jouw zorginstelling zo uniek maakt en waarom mensen ervoor zouden kiezen om hier te werken.

We creëren een sterk en authentiek werkgeversmerk dat zowel potentiële kandidaten als huidige personeel aanspreekt. Dit trekt niet alleen nieuwe kandidaten aan, maar helpt ook bestaand personeel te behouden door een positieve werkcultuur te bevorderen. Door te laten zien wat jouw organisatie bijzonder maakt, of het nu gaat om de werkomgeving, ontwikkelingsmogelijkheden, waardering voor personeel of de impact die medewerkers maken, maken we duidelijk waarom jouw zorginstelling de ideale werkplek is.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Onze RPO-strategie speelt in op de veranderde behoeften van de dynamische zorgsector. Door efficiënte processen en geavanceerde technologieën verlagen we de kosten per aanname en verhogen we de kwaliteit van kandidaten, wat resulteert in een hogere return on investment.

De effectieve interne werving vermindert de noodzaak van externe in huur, wat kostenbesparend werkt en de zorgkwaliteit verhoogt. Een hoger percentage intern personeel zorgt voor stabiliteit en continuïteit, wat direct bijdraagt aan betere zorg. Daarnaast ontwikkelen we duurzame werving strategieën en bouwen en een talentenpool op voor toekomstige behoefte, waardoor zorginstellingen minder afhankelijk worden van externe krachten.

RPO biedt zorginstellingen de kans om hun recruitmentproces te optimaliseren, hun employer branding te verbeteren en uiteindelijk de zorgkwaliteit te verhogen. Door samen te werken met Zorg Gericht kunnen zorginstellingen zich concentreren op hun kernactiviteiten terwijl wij zorgen voor een efficiënte en effectieve werving van gekwalificeerd personeel.

Zorg Gericht  

Wil je meer weten over hoe RPO jouw zorginstelling kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.