Inschrijven KVK als zzp’er in de zorg   

Als je wil gaan starten als zzp’er in de zorg moet jij je eerst inschrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KVK). De kosten van inschrijving zijn eenmalig €75. Je betaalt op locatie via pinpas of creditcard. Je kan niet contact betalen. Vergeet bij je inschrijving niet je paspoort of ID kaart mee te nemen.

Wanneer moet je langskomen voor de inschrijving bij KVK?

Je kan je op drie verschillende momenten inschrijven bij de KVK:

  • Uiterlijk één week nadat je gestart bent als ondernemer.
  • Eén week voordat je start als ondernemer.
  • Of eerder. De (definitieve) inschrijving vindt in dat geval één week voor de start van jouw bedrijf plaats.

Je hoeft je daarnaast niet apart in te schrijven bij de belastingdienst, dit gebeurt namelijk automatisch. Na het inschrijven geeft de KVK jouw gegevens door aan de belastingdienst en krijg je een omzetbelastingnummer en BTW nummer toegewezen.

Bedrijfsnaam kiezen

Je hebt een bedrijfsnaam nodig om jouw bedrijf in te schrijven bij de KVK. Je moet rekening houden dat de bedrijfsnaam aan bepaalde regels moet voldoen:

  • De bedrijfsnaam mag geen verkeerde indruk wekken.
  • Gebruik geen merknamen van anderen.
  • Voorkom verwarring met bestaande handelsnamen.
  • Deze tekens mag je gebruiken: @ & – +. Deze speciale tekens mag je niet gebruiken: ( ) ? ! * # /.

Werken als zzp’er

Naast het inschrijven bij de KVK moet je ook rekening houden met bepaalde verzekeringen, facturatie en of je via een bemiddelingsbureau (zoals Zorg Gericht) aan de slag wil gaan. Voor meer informatie kan je kijken op onze pagina Werken als zzp’er. Op deze pagina leggen wij je in 5 stappen uit hoe je zzp’er in de zorg kan worden!

Ben je op zoek naar een opdracht als zzp’er?

Ben je succesvol aan de slag gegaan als zzp’er en ben je op zoek naar een opdracht in de zorg? Dan ben je bij Zorg Gericht aan het juiste adres. Onze opdrachtgevers in de zorg zijn regelmatig op zoek naar zzp’ers. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, expertise en ervaring maken wij al snel een match.