Facturen maken

Als zzp’er in de zorg moet je waarschijnlijk vaak factureren sturen naar je opdrachtgevers. Het is verstandig om één keer per week of één keer per twee weken een halve dag vrij te plannen om je facturen op te stellen. Om je op weg te helpen hebben wij hieronder een voorbeeldfactuur gemaakt.

Je kan een factuur opstellen in Excel of Word. Het is wel belangrijk dat jij je factuur opstuurt als PDF. In een PFD-bestand kan de ontvanger van de factuur geen gegevens per ongeluk aanpassen. Daarnaast adviseren wij je een betalingstermijn van 14 dagen op je factuur te vermelden, waarbij je rekening moet houden dat de betalingen tussen de 14 en 30 dagen liggen bij de zorginstellingen.

Welke gegevens moeten er op een factuur staan?

  • De gegevens van jouw klant, zoals de bedrijfsnaam en adres.
  • Jouw eigen gegevens, zoals jouw bedrijfsnaam, adres, btw-nummer, KvK-nummer en IBAN-nummer.
  • Factuurkenmerken, zoals de factuurdatum en factuurnummer.
  • Omschrijving van de werkzaamheden, zoals welke diensten heb je geleverd, hoeveel uur heb je daarvan geleverd, de prijs per uur en de datum.
  • Bedragen, zoals het bedrag exclusief btw, het btw-tarief dat van toepassing is en het btw bedrag zelf.
  • Daarnaast is het belangrijk om (indien van toepassing) je AGB-code en BIG-registratie te vermelden.

Aan de slag via Zorg Gericht

Ben je op zoek naar flexibel werk of een tijdelijke baan om een bepaalde periode te overbruggen? En wil je als zzp’er aan de slag in de zorg? Dan ben je bij Zorg Gericht aan het juiste adres. Onze opdrachtgevers in de zorg zijn regelmatig op zoek naar tijdelijke werknemers. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, expertise en ervaring maken wij al snel een match. 

Daarnaast maakt Zorg Gericht heeft een automatisch facturatiesysteem genaamd Urenchecker. Zo hoef je nooit meer zelf een factuur op te stellen. In Urenchecker vind je jouw ingeplande diensten in terug. Het enige wat je hoeft te doen na afloop van een gewerkte dienst, is zorgen dat de dienst- en pauzetijden juist genoteerd staan en je deze goedkeurt. Tweemaal per week worden de facturen automatisch naar de opdrachtgever gestuurd. Houd rekening met een betalingstermijn 14 of 30 dagen, verschillend per instelling. Mocht je factuur niet op tijd betaald zijn, dan kan je contact opnemen met Zorg Gericht. Ons team gaat dan achter je factuur aan, zodat jij alsnog zo spoedig mogelijk de betaling ontvangt.