Wat is een verzekering?

Met een verzekering beperk je het risico op bijvoorbeeld schade of kosten. Als zelfstandige zorgverlener betaal je premie aan je verzekeraar en krijg jij de garantie dat de afgesproken schade of kosten worden vergoed wanneer dit nodig is.

Welke verzekeringen zijn belangrijk als zzp’er in de zorg?

Wanneer je als zzp’er in de zorg gaat werken is het verstandig om verschillende soorten verzekeringen af te sluiten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht. De rest van de genoemde verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Zo verlaag je namelijk het risico op onverwachte (hoge) kosten.

  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

In de zorgsector is het belangrijk om een volledige beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is verplicht en dekt de financiële gevolgen van medische aansprakelijkheid, zoals het toedienen van verkeerde medicijnen of van een foutieve diagnose.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt financiële bescherming aan zzp’ers die niet in staat zijn om te werken door bijvoorbeeld ziekte of letsel. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is nóg geen verplichte verzekering, maar de kans is groot dat dit in de toekomst gaat veranderen. Wil je meer weten over de verplichte AOW verzekering? Lees dan onze blog Verplichte AOW voor zzp’ers.

Rechtsbijstandsverzekering

Heb je juridisch advies nodig vanwege een zakelijk conflict? Dan is het verstandig om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd van juridische hulp.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan eigendommen van cliënten. Denk bijvoorbeeld in de thuiszorg aan het per ongeluk omstoten van servies of een vaas van de cliënt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is verstandig dat je hiervoor verzekerd bent.

Zorg Gericht  

Wij zijn Zorg Gericht, een gedreven specialist op het gebied van flexibele medewerkers binnen de zorg. Wil je aan de slag binnen zorgsector? Neem dan contact met ons op of bekijk onze zorgopdrachten. Wij helpen je graag verder bij het vinden van een opdracht of vacature die écht bij je past!