1. Kies een laagdrempelige sport om te beoefenen met alle collega’s

Het stimuleren van werknemers om te sporten werpt bij iedere organisatie haar vruchten af. Elke maand gaan wij met onze collega’s de uitdaging aan om deel te nemen aan de gaafste sportactiviteiten. Of het nu gaat om padellen, voetbal, klimmen in een klimbos, kickboksen, schaatsen of een dropping. Naast het feit dat we hierdoor in beweging blijven, merken we ook dat werknemers elkaar enthousiasmeren en het de saamhorigheid versterkt. 

2.  Voorzie je werknemers van de broodnodige vitaminen 

We weten allemaal dat het eten van twee stuks fruit per dag gezond is. Toch haalt een groot deel van de Nederlanders deze aanbevolen hoeveelheid niet. Het is daarom goed om als werkgever het eten van fruit te stimuleren. Wij hebben daarom iedere dag lekker vers fruit op kantoor. Hiermee geef je je vitaliteitsbeleid een frisse boost! 

3.  Zorg voor voldoende ontspanning 

Naast beweging en gezond eten, is ontspanning ook een belangrijk onderdeel van vitaliteit. Dit begint bij een fijne werkomgeving en aangename sfeer onderling. Maar je kunt als werkgever extra opties bieden om werknemers te laten ontspannen. Zo spelen wij in de pauze regelmatig een potje tafelvoetbal of pingpong. Hierdoor denken we even niet aan werkgerelateerde zaken en komen we ook nog van onze bureaustoelen af. 

4. Daag elkaar uit met de Ommetjes-app

Hierbij is het de bedoeling dat je in elk geval iedere werkdag een ommetje maakt van ongeveer 20 minuten. Het is bewezen dat dit bevorderlijk is voor je geheugen en het stress vermindert. Door het lopen van ommetjes, ontvang je punten en deze worden weergegeven in een ranglijst van het hele team. Dat werkt motiverend, helemaal als je er een mooie prijs aan vasthangt. 

5. Maak eens een wandeling tijdens je meeting

Buiten vergaderen (zowel telefonisch als face-to-face) heeft veel voordelen. Zo krijg je wat frisse lucht en kom je tegelijkertijd in beweging. Je komt bovendien even los van de standaard waardoor je creatiever bent en betere vragen stelt. Tip: noteer bij terugkomst wel direct even de belangrijkste punten zodat je niks vergeet. 

6. Neem een kantoorhond

Een vrolijke viervoeter die rondhuppelt op kantoor is niet alleen erg gezellig, maar ook goed voor de werkomgeving. Het is namelijk bewezen dat werknemers hierdoor creatiever en productiever worden. Door het contact met een hond stijgt daarbij het gelukshormoon en daalt het stresshormoon. Het resultaat? Minder ziekteverzuim.