Welke functies zijn er in de zorg?

Ben jij benieuwd welke verschillende functies er allemaal zijn in de zorg? Lees dan snel verder. Er zijn voldoende mogelijkheden en kansen om aan de slag te gaan in de zorg, waarbij geen enkele functie hetzelfde is. Ontdek hieronder de verschillende functies die wij vanuit Zorg Gericht aanbieden:

  • Helpende (Plus of Plus Extra) 
  • Verzorgende (IG) 
  • Verpleegkundige
  • Coördinerend Wijkverpleegkundige 
  • Woonbegeleider (mbo of hbo)
  • Persoonlijk begeleider 
  • Activiteitenbegeleider 
  • Locatiemanager  
  • Teamleider 
  • Planner  

Bekijk onze openstaande vacatures via onderstaande knop.

Helpende (Plus of Plus Extra)

Als Helpende (Plus of Plus Extra) verzorg je cliënten met uiteenlopende klachten, variërend van chronische ziekten tot ouderenzorg of personen die aan het revalideren zijn. Je biedt de zorg die cliënten op dat moment nodig hebben, zoals het aantrekken van steunkousen, wassen en het naar bed brengen van de cliënt. Ondanks de diversiteit en afwisseling in je werk, blijft één aspect constant: je biedt aan alle cliënten een luisterend oor en zorgt ervoor dat zij zich op hun gemak voelen.

Verzorgende (IG)

Als Verzorgende (IG) verzorg je cliënten met uiteenlopende klachten, variërend van chronische ziekten tot ouderenzorg of personen die aan het revalideren zijn. Je biedt de zorg die cliënten op dat moment nodig hebben, zoals het toedienen van medicatie, injecties geven, katheters verwisselen en het naar bed brengen van de cliënt. Daarnaast stel je een zorgplan op dat de helpende en zorghulp kunnen gebruiken.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het leveren van medische zorg aan patiënten. Je voert diverse verpleegkundige taken uit, waaronder het toedienen van medicijnen, het opstellen van zorgplannen, het verlenen van medische assistentie en het nemen van zelfstandige beslissingen voor de optimale zorg van de patiënt. Je werkt zelfstandig, waarbij je een cruciale rol speelt in het bepalen van de benodigde zorg en het creëren van een comfortabele en ondersteunende omgeving voor de patiënten.

Planner

Als Planner ben je van essentieel belang in de communicatie met potentiële medewerkers. Je vervult een bemiddelende, ondersteunende en coördinerende rol, waarbij je verantwoordelijk bent voor een breed scala aan taken. Je voornaamste focus ligt op het selecteren van kandidaten en de administratieve verwerking die hierbij hoort. Wekelijks breng je je collega’s op de hoogte van de nieuwe medewerkers die gaan beginnen. Bovendien krijg je de verantwoordelijkheid om deze nieuwe medewerkers in te plannen voor passende opdrachten.

Werken via Zorg Gericht

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de zorg? Zorg Gericht helpt je graag door op zoek te gaan naar de functie en werkgever die het beste bij jou past. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Zorg Gericht – Weet Wat Werkt.