Waarom heb je gekozen voor de zorgsector?

“Na mijn opleiding tot verpleegkundige in Waalwijk wilde ik mij meer verdiepen in personeelszaken. Roosterzaken waren in de zorg nog niet optimaal en ik geloofde erin dat verbetering mogelijk was. Ik ben daarom de opleiding personeelszaken in Tilburg gaan volgen. Na het afronden van de opleiding heb ik 15 jaar lang ervaring opgedaan als personeelsfunctionaris. Na deze periode werd ik gevraagd bij De Wever om te starten als interim manager voor leidinggevende verpleegkundigen.

Uiteindelijk ben ik 20 jaar blijven werken voor verschillende interim opdrachten op diverse locaties. Daarna ben ik als zzp’er begonnen in het verzuim, waarbij ik uiteindelijk bij Bakker & Bosch Group aan de slag ben gegaan op de afdeling Zorg Gericht. Na 3 jaar als zzp’er te hebben gewerkt, werd ik gevraagd om onderdeel te worden van het team, waar ik nu alweer 7 jaar werkzaam ben.”

Waarom heb jij je gespecialiseerd in verzuim?

“Ik heb ervoor gekozen om mij volledig te specialiseren in verzuimbegeleiding. Ik geloof dat een goed uitgevoerd verzuimproces veel kan betekenen voor de werkgever en werknemer. Er zijn veel mogelijkheden waar mensen zich nog niet bewust van zijn. De juiste begeleiding kan veel betekenen voor diegene die uiteindelijk in de WIA belanden. Het zijn vaak moeilijke processen waarbij veel mentale ondersteuning nodig is. Een juiste uitvoering kan leiden tot een prettiger afscheid en zelfs vrijwillige terugkeer. Hier is dus zeker nog winst te behalen, vooral bij MKB-bedrijven.”

Waarom denk je dat er zoveel verzuim is in de zorg?

“De vraag van hogerhand is veel groter dan de heersende mentaliteit in de zorg, waar het verzorgen nu eenmaal tijd kost. Werkdruk speelt een grote rol in de zorg, en de vrijheid van handelen is belangrijk voor medewerkers. Medewerkers zijn opgeleid voor hun taken, maar leidinggevenden nemen vaak veel van hen over, waardoor ze alleen de ‘standaard’ werkzaamheden kunnen uitvoeren en kennis verloren gaat. De motivatie en kwaliteit van medewerkers in de zorg gaat achteruit doordat het vaak te veel wordt. Personeel wordt vaker ingezet dan geplande uren, wat op lange termijn problemen veroorzaakt.”

Wat kunnen wij bieden vanuit verzuim?

Bij Zorg Gericht nemen wij langdurige verzuimgevallen uit handen, aangezien dit vaak veel tijd kost. Leidinggevende kunnen vanwege de hoge werkdruk vaak niet de juiste ondersteuning bieden. Onze verzuimspecialisten Henk en Hanneke staan dicht bij jouw organisatie en zijn vastbesloten om de optimale oplossing te vinden voor jouw verzuimuitdagingen.

Zorg Gericht  

Wij zijn Zorg Gericht, een gedreven specialist op het gebied van flexibele medewerkers binnen de zorg. Wil je aan de slag binnen zorgsector of ben je als zorginstelling op zoek naar personeel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.